نکات مهم رفتاری در تغذیه شیر خواران
-در زمان غذا خوردن کودک باید در وضعیت راحتی باشد و غذا کاملا نزدیک کودک قرار گیرد.
-بهتر است از بشقاب نشکن و قاشق های با اندازه کوچک با دسته پهن و لیوان مناسبی که کودک بتواند آن را به راحتی در دست بگیرد استفاده کرد.
-در صورتیکه امکان داشته باشد باید از صندلی مخصوص کودک استفاده کرد تا کودک بتواند دسترسی و دید کافی جهت انتخاب غذای خود داشته باشد.
-بهتر است از روزنامه در اطراف محل خوردن غذای کودک استفاده کرد تا ناراحتی والدین مانع از ارامش کودک در زمان تغذیه نشود.
-استفاده از رنگ های متنوع به خصوص رنگ سبز ،نارنجی یا زرد باعث افزایش انگیزه و اشتهای کودک به خوردن غذا خواهد شد.
-دادن وقت و زمان کافی به کودک در زمان صرف غذا باعث ایجاد آرامش در او و غذا خوردن بهتر می شود.هر چند اگر کودک تمایلی به خوردن ندارد بهتر است غذا بعد از اتمام غذای خانواده از جلوی کودک بداشته شود و در وعده بعدی در اختیار کودک گذاشته شود.
-خوردن غذا در یک زمان مشخص در تحریک اشتهای کودک موثر است.
-خستگی کودک عاملی برای کم اشتهایی است .بنابراین خواب کافی می توان راه کار مناسبی در این زمینه باشد.
-محیط آرام و به دور از تنش و خاموش کردن تلویزیون در زمان صرف غذا مانع از پرت شدن حواس کودک از غذا خوردن شده و به بهبود روند غذا خوردن کودک کمک می کند.
-خوردن غذاهای تکراری باعث کاهش اشتهای کودک به مرور زمان خواهد شد.تنوع در نوع پخت و مواد غذایی باعث می شود کودک با طمع ها ی مختلفی آشتا شده و از بد غذایی کودک در آینده جلو گیری خواهد شد.
-در صورتیکه کودک از خوردن غذای خاصی امتناع کرد نباید آن غذا به کل از رژیم غذایی کودک حذف شود.بهتر است در زمان دیگری در چند روز آینده مجدد به کودک عرضه شود.
– بهتر است از مواد غذایی مایع در کودک مثلا سوپ غلظتی مشابه ماست داشته باشد تا کودک راحت تر بتواند آن را بخورد.
-از حدود 8 ماهگی می توان غذاهای انگشتی مثل تکه های موز یا تکه های نان نرم یا تکه های گوشت چرخ کرده کوچک را به کودک عرضه کرد و اجازه داد تا کودک خودش آنها را بخورد. این احساس استقلال در کودک در بهبود خوردن کودک موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید